сряда, 22 август 2018 г.

С мирис на море и шепа зарове в ръка - Varna Games Fest 2018


от Христо Симеонов

    Първите дни на септември обичайно свързваме с първия полъх на есента и началото на тъжното ни сбогуване с така любимото лято. Е, тази година лятото си беше кратичко и доста хладно, но в следващите редове нямам намерение да жалея по него, а да ви поканя на едно събитие, което ще ви зареди с невероятни емоции и ще омагьоса с добро настроение и най-скучните сред вас.


    И ако у нас началото на фестивалният сезон посветен на настолните игри вече традиционно се поставя всяка година във Велико Търново, то неговият финал е във Варна. През миналата година, с много страст и желание, бе дадено началото на едно вълнуващо събитие в нашето хоби, което в края на август превърна морската столица Варна в домакин на последният за година голям фестивал за настолни игри у нас. Тази година този магически момент за всички в хобито ще се проведе за втори път, като отново любезен домакин е клубът за настолни игри Varna Games.

    Фестивалът отново ще посрещне всички любители на настолните игри, закоравели геймъри и абсолютни начинаещи в емблематичната за Варна, Морска градина. Събитието ще продължи цели два дни, на 1-ви и 2-ри септември. Какво може да очаквате ? Ами на първо място да се видим, да поиграем тонове и тонове настолни игри ( сред които ще бъдат някои от най-горещите заглавия тази година) и да си побъбрим за нашето любимо хоби. Естествено, далеч не е нужно да си правите труда да идвате на фестивала заради мен ( не съм и очаквал де ). Varna Games Fest предлага повече от богата програма, наситена с демонстрации на настолни игри, турнири ( естествено ще има Катан ), първи срещи с амбициозни български заглавия и хората стоящи зад тях, специален сектор посветен на любителите на ролеви игри и особено на магнетичната Dungeons&Dragons. и още много други изненади. Специално място ще бъде отредено на редица "работилнички" ( както е модерно МУ да се казва ) насочени към запознаване на гостите с очарованието на настолните и ролевите игри.

    Заповядайте в първият уикенд на септември, 1-ви и 2-ри, да се забавляваме заедно изпращайки слънчевото лято с вълнуващия и магически свят на настолните игри ! А сега малко снимчици от миналогодишното издание !











































































Няма коментари:

Публикуване на коментар