За нас


Христо Симеонов


    Здравейте, казвам се Христо Симеонов, на тридесет ( почти ) години от гр. Добрич. По професия съм юрист. Работя в частния сектор.
    Преди повече от десет години се потопих за първи път в приказния свят на шарени зарчета, пластмасови войничета и прелестни илюстрации – земята на настолните игри. Началото беше в жанра на леките военни игри, по специално – половин вековната класика RISK, в няколко нейни вариации. В следващите години съвсем закономерно открих и модерните дизайнерски настолни игри. Трупайки опит ( и купчини картонени кутии с причудливи размери ) в настолните игри винаги съм се опитвал да привличам нови хора в хобито, без оглед на възраст, пол, интереси и социален статус.
    Винаги съм казвал, че настолните игри нямат никаква стойност, ако няма с кого да ги споделиш. Опитвал съм се да помагам и на самото хоби да си проправя път в нашата малка родина, която, за жалост, понякога е встрани от световните културни тенденции. Казвам това, защото днес настолните игри са световен феномен. В забързаното и натоварено ежедневие техните способности да стимулират логическото мислене, стратегическия поглед и силния им социален елемент са все по-високо ценени.
    Този блог има за цел да ви помогне да се ориентирате сред все по-богатият избор от настолни забавления достигащи до нашия пазар, чрез ревюта, в които аз и мойте колеги ще се опитваме да ви представяме различни заглавия. В блога периодично ще намират място и полезни видео уроци, основно насочени към по-доброто разбиране на правилата на популярни заглавия, с цел те да са по-лесно достъпни. Естествено, като продукт произлязъл от настолните игри и насочен към тях, в блога ще намери място и специална секция, в която ще дискутираме развитието на родната сцена или с други думи – набиращата все по-сериозна скорост популярност на хобито в България.
    Поставяйки си тези амбициозни цели, трябва да спомена и вас – нашата аудитория. Вие сте нашата най-важна цел – да ви достигнем, да ви опознаем и да ви запознаем с това чудесно хоби, правейки така, че да го обикнете. А защо не и един ден да поиграем заедно. Именно това е и основната задача, която си поставяме всички ние, момчетата и момичетата от BoarDDelights – нека играем заедно !


 Траян Димитров


    Здравейте, казвам се Траян Димитров и съм от гр. Добрич. От няколко години живея и работя в гр. Варна. По образование и по професия съм електроинженер.
    В хобито на настолните игри навлязох сравнително отскоро, но от първия момент те ме плениха и не са ме пуснали до ден днешен. Едни от първите ми изиграни игри бяха "Lords of Waterdeep" и "Citadels", които до голяма степен са "виновни" да продължа да се занимавам с бордови игри и до днес. За мен настолните игри са изключително социално преживяване, което развива множество положителни качества в хората.
    Някои от любимите ми типове игри са силно тематични игри, игри с поставяне на работници (worker placement), игри с асоциации, както и игрите с миниатюри. Точно покрай последните започнах да се занимавам и с друго хоби - оцветяване и боядисване на миниатюри и модели.
    С ревютата и напътствията ни в блога се надявам да успеем да запалим много нови хора да се присъединят към хобито, а на тези, които вече са част от него - да бъдем колкото се може по-полезни в избора на нови игри и запознаването им с още такива.


Диан Георгиев


    Здравейте, казвам се Диан и съм роден и израсъл в гр. Добрич, но от няколко години живея в гр. Варна. Студент съм в International University College – Varna, специалност Master of Business Administration. 
    В плен съм на настолните игри от дете, когато с прадядо ми прекарвахме часове в игра на табла и шах. Към по-модерната страна на хобито ме привлече моят приятел Христо Симеонов в началото на 2015 година и оттогава не е минал месец, а дори бих казал и седмица, в която да не сме се събирали макар и за кратко да изиграем нещо, да споделим някоя случка и да се посмеем. 
    Аз съм може би най-големият “tryharder” в нашата групичка що се отнася до стратегии и хъс за победа, което често води до доста дълги игри, което от своя страна не се нрави на повечето от останалите участници, но все още ме търпят, за което им благодаря. 
    Сред любимите ми заглавия са “Alchemists”, ”Pandemic Legacy - Season 1”, както и парти игрите “Codenames”, ”Dixit” и “The Resistance”.


Симеон Генков


    Здравейте, казвам се Симеон и съм роден в гр. Шумен, но цял живот съм живял в гр. Варна. По професия съм проектант. 
    Фен съм на настолните игри от много малък, винаги съм играл и съм си измислял игри като дете, най-често играхме дама с баба ми и шах с баща ми, и дядовците ми. Отначало бях много скептичен към модерните бордови игри, но съвсем случайно играх с приятели "Цитадели" и от там се зарибих към 2012 година. Тогава не играех толкова често, но от 2014 насам всяка седмица се събирам с хора да играем бордови игри и да се забавляваме. 
    Аз обожавам да играя сложни игри, в които късметът е сведен до минимум и всичко зависи от собствената ти преценка, стратегия, тактика и умения. Винаги играя за победа в подобен тип игри, но обичам и да играя забавни парти игри. Едни от най-любимите ми игри са "Game of Thrones 2nd edition", "Terra Mystica", "Forbidden Stars" "Food Chain Magnate", "Russian Railroads".

Няма коментари:

Публикуване на коментар