Как оценяваме ние!

Здравейте, приятели,

В този съвсем кратичък пост ще ви разкажа какъв метод сме решили да използваме, когато оценяваме игри в нашия блог. Мисля, че тази информация ще е полезна за вас, защото ще ви даде оценъчна (и не само) представа за това какво мислим за дадена игра. Надявам се това да ви помогне при избора, кое заглавие да прибавите в колекцията си.
Спряли сме се на шестобалната система. Защо? Ами защото е до болка позната и обичана (дали ?) от всички нас. В България всеки се запознава със шестобалната система от първите си стъпки в родните училища, затова няма да ви е трудно да си правите изводи от нашите оценки за всяка игра. Естествено, тук отварям скоба, ще използваме и така любимите на всички ученици „половинки“ и други дробни.

С „единица“ ще оценяваме игри, който не просто НЕ стават за игране, но НЕ заслужават и да съществуват (искрено се надявам, че няма да са много).


Оценка „двойка“....ами тя си е за двойкаджийте – изключително незадоволителни игри, в цялата им същност.


Тройки“ ще пишем на средняците – не точно лоши игри, но нищо оригинално, отличително и запомнящо се и нищо което да препоръчаме.


Оценка „четири“ е за тези настолни игри, в който сме видели някакъв проблясък, някакъв лъч светлина, той е бил достатъчен да ги одобрим, но не е и да ги задържим или препоръчаме масово.Петица“ - за заглавия приковали вниманието ни, горещо препоръчани от нашия екип, но все пак разминаващи се на косъм от това да получат клеймото „задължителен за всяка колекция“.И накрая отличниците, „шестиците“ – изключителни, във всеки аспект заглавия, които ще ви препоръчаме горещо да си набавите – игри, превърнали се в класика или такива, на които това им предстои.

Тук този пост може да свърши... но би било твърде банално. Да си раздаваме оценки от 1 до 6 си е банално, съгласете се. Затова решихме да добавим още един щрих, малко закачлив, малко ...захаросан . Решихме да използваме името на нашия блог „BoarDDelights“. Delight се превежда на български като лакомство, наслада – нещо вкусно, която атакува всички ви рецептори и ви омайва. Изхождайки от това, решихме да добавим още една оценка към ревюто на всяка игра - начина, по който конкретното заглавие атакува нашите рецептори, напомняйки ни за дадено лакомство (или не точно лакомство, ако говорим за игра с оценка  едно или две... ). С тази оценка се надяваме да предизвикаме усмивки по вашите лица :)

Толкова засега от нас. Казах ви...постът ще е кратък :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар